test

Get This Wan Hazel Home Get This.

Saturday, May 14, 2011

lg pasal tudung

Aku juz na kupas ckit jep..
Orang pown da muak sik bce sl isu b'tudung jep..

Bse klu orang bg nasiht kt mreka yg free hair tu..
Aku tak sure nape mst kua ayt nie..
"Korang igt yg b'tudung tu cume bek??" (segelintir larh)


Hello !! hehe..
Korang nmpk ke dgn mate kple sndr yg btudung tu xbek..??
Korang nmpk tak pe kjhatn yg die buat beserta dgn bukti..??

At least..yg btudung tu cuba na brubh kpd kbaikn..
Why aku kate cm2..mnutup aurat adlah WAJIB bg muslimah
See..die sdang usha na mntup aurat dr pndg2 nakal..

Mne larh tw kot2 die dpt hidayah dgn mnutup aurat.. (who knows)
"So..kita blik pd dri kita yg asl,check blk dri kita,cari kslahn dri sblm ksalahn orang len"
(pnjam kata2 ustaz aku)
Dosa tw mnuduh tnpa usul preksa,,free2 orang len yg dpt phla korang..
Dosa gak menghukum orang len.. (siapalah kita yg b'kuasa na jthkn hkum pd orang len)

Coclusion :: sama2 lah kita m'perbaiki kalshn dri sndri dan mnegur kpd kbaikn :)

Thanks For Reading My Entry :)

21 comments:

nursyuhaida said...

tak habis2 kan?
dieorg tak tau agaknye, yg bangga sebab buat jahat tu adelah org yg mempermainkan agama.
pity them.

Mss Ieza said...

:)

miss ct said...

Assalamualaikum ieeza...
kita doakan mereka yang tidak bertudung ni supaya berubah ke arah yang lebih baik ya.. jika nasihat xjd..doa adalah cara yg terbaik =)

Mss Ieza said...

ct..aminn :)

Kumbang Jingga said...

setujuuuuuuuu

amranaiman said...

kemsalam org yg ckp macam tu.. hehee.. =D

EZAD AMIR said...

erkkk...xpe2..dosa pahala keje Tuhan..yang nmpk jahat kt mata kita ni,mne tahu 1 hari nanti Tuhan buka kn pintu hti dia utk btaubat kn?kn?

Mss Ieza said...

kj :: :)

amran :: aisehh..haha =='

ezad :: yap..btl2 :)

a!n n!a said...

btol tu ieeza..
mgkin perlukan masa dalm p'ubahan..
jgn asyik nak kondem kn owg je.
mgkin perlu berikan motivasi ikut p'edaran semasa.
mugkin....
wallahualam...

Zaza said...

ish..tak tahu la org sekarang ni byk menegur dgn cara nak kondem org jer..

Mss Ieza said...

ain :: btl ^^

zaza :: hehe..btl gak..klu tgur xkne cre, nti cpt mlatah ^^

hafiz hafizol said...

nape cakap cam2.. huh!!!

Mss Ieza said...

hafiz :: aiyakk =='

amranaiman said...

senyum melihat gelagat manusia pelbagai ragam ... =D

Mss Ieza said...

:)

kyo_9 said...

hidayah bertudung begitu besar..
alangkah indahnya jika ramai mendapat hidayah tersebut.. berdoalah supaya mereka menerima hidayah dan juga supaya hidayah yang anda terima itu x ditarik balik..

AMIN~

Mss Ieza said...

insyallah..amin :)

che_wawa said...

beetul3.... but x suker tgok girl pakai tudung but seluar sendat..bukan setakat sendat but singkat... nampak kaki... erm baju lak.. seketat2 y boleh.. then lengan pendek smpai nampak . . . . .
x tau lah.....

Mss Ieza said...

haha..fsyen kn..kn cntek ikt fsyen muslimah :)

Abdul Farique said...

tak semua perempuan yang pakai tudung tu baik , tak semua perempuan pakai tu jahat. Pucuk pangkalnya, NIAT :D

Mss Ieza said...

yap :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chat Room



Shoutbox