test

Get This Wan Hazel Home Get This.

Sunday, April 24, 2011

100Penulis : Kalau saya diberi RM100 sekarang, saya akan..

ASSALAM..
Hehe..jum fkir2 brsame ^^ ?? skung gh takde idea na buat entry..klu cke korang bley juin ^^
Cabaran 30 Minggu Latihan Menulis - Topik 1

Satu topik akan disiarkan setiap minggu.
Ini sebagai satu langkah melatih daya penulisan anda di samping mengatasi masalah kekurangan idea untuk menyiarkan entri di blog.
Kembangkan topik yang diberi mengikut kreativiti anda.

Ini adalah topik untuk minggu 1:
Kalau saya diberi RM100 sekarang, saya akan..


Untuk menyertainya sila ikuti arahan di entri ini :

http://www.100penulis.com/2011/04/cabaran-30-minggu-latihan-menulis.html
 (copy dr Adam ..hehe) 

Thanks For Reading My Entry :)

Friday, April 22, 2011

JIHAT CINTA BUATMU YA RABB !!


 CINTA..
Andai saja kau bisa merasa getaran HATIku,
Kau akan tahu betapa aku sangat meRINDUimu..
Andai saja kau bisa menadah AIR MATAku,
Kau akan tahu betapa aku takut keHILANGanmu..
Andai saja kau JAUH dari diriku,
Kau akan lihat betapa KOSONGnya hidupku..
Andai saja kau HILANG dariku..
Berjuta nyawa pun tak mampu menghidupkan JIWAku!

Thanks For Reading My Entry :)

Wednesday, April 13, 2011

100 Lucky Follower XD


ASSALAM..

 Entry nie buat khas buat The Lucky Follower yg ke-100
Spanjang aku b'blog dr 1/2/2011~12/4/2011(smalam)
Akhirnya follower aku telah mencecah 100..


Thanks For Reading My Entry :)

Monday, April 11, 2011

I'm quite XD

ASSALAM :)

Tbe2 rse tak sedap ati..
Tak tw npe instinct aku nie kuat sgt..

Know what..??
Stiap kali orang tak cke aq..
Aq bley rse..
Aq bsykur ats kurniaan kelebihan nie pada aq..

Kdang2 sakit cgt..
Mmg sakit bile tahu dri kite d'benci..
Na atau tak,,tu larh kenyataan yg kne aq telan slame nie..

Thanks For Reading My Entry :)

Sunday, April 10, 2011

Mengapa ??



Aku hadir dr kasih ibu dan ayah..

Mengapa ayah tngalkn ibu stelah mngetahui khadiran aku..??
Tidak mahukh ayah beri sdkit ksih syg ayah kpd aku..??
Tidak sudikah ayah mliht khadirn aku..??


Thanks For Reading My Entry :)

Friday, April 8, 2011

Doa anak2

Imam Muslim, Tirmizi, Nasai, Abu Dawud, Ahmad dan Al-Darimi telah meriwayatkan daripada Abi Hurairah r.a. bahawa Nabi s.a.w. bersabda

"Apabila manusia mati, terputuslah daripadanya segala amalannya, kecuali tiga perkara: sedekah jariyah, ilmu yang dimanfaatkan, atau anak yang soleh yang berdo'a untuknya".


Thanks For Reading My Entry :)

Sunday, April 3, 2011

KEMAAFAN adlah DENDAM TERMANIS

(entry nie dibuat slepas aq bace blog Missh)

Assalam..

Aq pown ske gak b'dendam tapi dulu-dulu larh (korang pown mst ad bdendm xyah na ngelat)
Bile nmpk jep mreke yang mnyakitkn ati tu (knon2 si 'A' larh) rse cm na g bnuh trus..
<<   cmni..haha.. :P



Thanks For Reading My Entry :)

Saturday, April 2, 2011

Cara Menyembuhkan Sakit Melecur

قُلْنَا يَا نَارُ كُونِي بَرْدًا وَسَلَامًا عَلَى إِبْرَاهِيمَ
 (Al-Anbiya:69) 
We (Allah) said: "O fire! Be you coolness and safety for Ibrahim (Abraham)!" 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Assalam..

Ari nie mse bli mkanan tok lunch td tgn aq trsiram dgn kuah lauk yang sgt panas.. (kuah msak lmak cili padi)
Sakit die Tuhan jep yang tw,pedih tu..!!
Macek cafe tu plak xbley blah,,kte aq xpndi msak 
(expert msak "lmak cili padi" nie,,kate ank jati n.9 XD )


Ad ke die kate aq xpnh msuk dpr,die kte tgan aq lembut,kne pnas ckit da mlecur.. 
(adess macek,try larh tuang kuah tu ats tgn macek =,=' )
Pastu aq chat kt BCR tye pnasiht2 d sne cmne na hilangkn sakit mlecur nie..
Jeng jeng !!!!!!!!

Antara nasihat yang aq dpat :~
* bce ayat d ats n then sapu dgn air liur kat tmpat mlecur
   ~Alhamdullilah mmg sgt berkesan,takjub sgt,,kowang pown try sndri klu xcye :))
   ~Advice by :: Ily
* sapu dgan mustard (kunyit)
   ~Cara nie aq xtry lg coz dkt hostel mne ad kunyit XD
   ~Advice by :: Peqa                

Thanks For Reading My Entry :)

tangan yang memberi adlah lebih baik dari tangan yang menerima

Allah SWT ada berfirman: Barang siapa yang datang dengan membawa kebaikan,maka baginya  sepuluh kali ganda balasannya"


Thanks For Reading My Entry :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chat Room



Shoutbox