test

Get This Wan Hazel Home Get This.

Thursday, August 25, 2011

Pelan Kehidupan

"ASSALAMUALAIKUM"

Setelah beberapa minggu tak update, hari nie idea baru datang..ngeh. Thanks kepada En aku sebab bagi idea nak tulis entry baru ;D. Almaklum aku yg ketandusan idea nie..ahaks :D

Berbalik kepada topik asal iaitu "PELAN KEHIDUPAN". Juga boleh dikatakan sebagai perancangan masa hadapan. Sebelum tu aku nak tanya korang apa perbezaan "jalan" dan "jalan-jalan"  (fikir dulu, di akhir entry akan diberitahu)

road not taken (sje nak tulis..hehe)

Thanks For Reading My Entry :)

Wednesday, August 24, 2011

"Segmen di mana anda beraya pada tahun ini bersama phat corner"

"ASSALAMUALAIKUM"

Setelah di tag oleh BL dan Lynn. Akhirnya saya telah memujuk diri untuk  turut serta segment phat nie. Sila klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)



Thanks For Reading My Entry :)

Sunday, August 14, 2011

Takut Melakukan Salah ?

ASSALAMUALAIKUM

"Belajar Dari Kesilapan"

Kita manusia tidak sempurna dan tak akan lari dari melakukan kesilapan.
Daripada kesilapanlah kita belajar memperbaiki diri.
Malahan dengan kesilapan kita mampu merubah diri untuk menjadi yang lebih baik di masa hadapan
Tidak salah melakukan silap jika ianya baik buat diri kita bukan ??

its not my fault

Jadi mengapa perlu takut melakukan kesilapan ??
Mungkin kerana kita terlalu bergantung pada pandangan orang lain.
Takut menerima kritikan kurang baik daripada orang lain.
Kenapa itu terjadi ??

 i'm gonna be myself

Terlalu mengambil kira tentang pandangan orang lain terhadap diri kita hinggakan kita sendiri hilang keyakinan dengan keupayaan diri.
Tidak salah jika mngambil pusing pandangan orang tetapi jangan sampi ianya menjadi beban kepada diri sendiri

 chill up !!

Jadi tidak perlu takut untuk melakukan kesilpan
Kerana melakukan kesilapan juga merupankan satu pembelajaran dalam kehidupan
Kita manusia akan sentiasa melakukan kesilapan jika tidak berani untuk menghadapi ketakutan dalam diri sendiri  ^_^
 
p/s :: sometimes its better if make wrong choice :)

Thanks For Reading My Entry :)

Friday, August 12, 2011

SEGMEN PECAH PERUT ALEPRIDZ

ASSALAMUALAIKUM

TAG BY : LYNN


Jom beramai-ramai memeriahkan lagi segmen ini. 
Sila klik Banner untuk info lanjut


Thanks For Reading My Entry :)

Wednesday, August 10, 2011

Wordless Wednesday #3 :: Model Of The Year !!


p/s : aku suka pic nie sbb bdk nie cute :D

Thanks For Reading My Entry :)

Thursday, August 4, 2011

"Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku"


"ASSALAMUALAIKUM"

makanan yang paling aku nantikan bila puasa (murtabak daging) ::

 (sumber pakcik google : uwahhh !! lapo sudah )

Kenapa aku suka ?? sebabnya aku sendiri pon tak tau, yang pasti dari kecik sampi sekarang, murtabak makanan wajib bila time puasa. hehe 

p/s :: tergugat iman tengok gamba nie.. fuhh
dah masuk hari ke-3 puasa tapi belum ada rezeki nak makan murtabak =(( 
belanjo la haa !!

TAG :: syerah

Thanks For Reading My Entry :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chat Room



Shoutbox