test

Get This Wan Hazel Home Get This.

Wednesday, March 28, 2012

Contest : Cerita Seram


Ehem ehem..dah lama tak asah bekat bercerita nie :P
Kalau nak join kontest ni, sila klik banner di atas. Harap Maklong.....!!

Thanks For Reading My Entry :)

Saturday, March 17, 2012

"BCR Kontest 2# How I Met BCR".


Letakkan Header BCR di atas dan linkkan ke entri ni. (Kalau ada BCR dalam blog korang lagi bagus sebab pembaca korang akan faham apa yang korang tengah ceritakan).
Ceritakan sejarah korang, macamana korang boleh jumpa bcr. And ceritakan pengalaman paling best sepanjang korang bersama BCR. Kalau nak ceritakan pasal pengalaman korang bersama user lain pon boleh. Tak kisahlah dalam dunia maya atau realiti. Tapi maximum 2 user aje. Orait?

sila klik banner

Assalamualaikum..

Selain memberi sokongan kepada BCR, tujuan ieza menyertai contest ini juga untuk memperkenalkan BCR kepada semua pembaca. BCR atau blogger chatroom adalah satu website yang menjadi penghubung antara blogger-blogger. Kelebihannya ialah memudahkan lagi interaksi antara blogger, serta ianya banyak membantu para blogger yang baru menjinakkan diri dengan dunia blog. Selain pembaca semua boleh berkongsi ilmu dengan retis-retis yang turut memeriahkan diri di dalam BCR. Seperti yang akan pembaca lihat di bawah, system di dalam BCR terbahagi kepada tiga warna :

Merah :: Admin
Hijau :: Sponsor
Jingga :: Ahli Biasa


Thanks For Reading My Entry :)

Wednesday, March 7, 2012

Marah ?


Assalammualaikum..

Hari ini aku Cuma nak kongsi apa yang aku buat bila stress, terutamanya dengan kawan-kawan yang bergurau agak terlebih..haha


RasulAllah S.A.W pernah bersabda  ::
‘jika kita nak marah seseorang , carilah 72 sebab .
kemudian , kalau dah jumpa, cari lagi 72 sebab .
Kalau dah jumpa 144 sebab , barulah kita boleh marah ‘


Thanks For Reading My Entry :)

Thursday, March 1, 2012

Bagaimana aplikasikan bahan bacaan ??

'Assalamualaikum'

Hari ini saya cuma nak berkongsi pendapat, apa akan terjadi jika kita salah mengaplikasikan ilmu yang kita perolehi daripada buku atau sebarang bahan bacaan terutamanya bahan bacaan yang berunsurkan agama. 
Bukan kerana kita kurang ilmu agama tapi kadang-kala fahaman terhadap apa yang kita baca dan apa yang cuba disampaikan penulis itu berlainan. 
# Sebagai contoh ::
Ada seorang hamba Allah ni, dia seorang yang rajin mencari bahan bacaan terutama bersumberkan internet dan apabila ada seorang kawan dia membuka satu topik agama, dia seboleh-bolehnya nak mempertahankan kefahaman dia tentang topik tersebut dari bahan internet yang dibacanya tadi. 

Thanks For Reading My Entry :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chat Room



Shoutbox