test

Get This Wan Hazel Home Get This.

Sunday, April 3, 2011

KEMAAFAN adlah DENDAM TERMANIS

(entry nie dibuat slepas aq bace blog Missh)

Assalam..

Aq pown ske gak b'dendam tapi dulu-dulu larh (korang pown mst ad bdendm xyah na ngelat)
Bile nmpk jep mreke yang mnyakitkn ati tu (knon2 si 'A' larh) rse cm na g bnuh trus..
<<   cmni..haha.. :P



Mne tak nyew,, ase skit ati tak bile tgk si 'A' nie gelak2 dgn happy nyew..
Sdangkn korang spt gunung brapi yang tinggal mse jep na mletus..


Si 'A' nie relax jep tapi korang yang skit ati sngat.. (da buat slh tp muke xbley blah !!)
Haha..lbey kurang mcm tu larh.. 

Aq nq tye kowang yg bdendam nie.. (xdew niat na prli cpe2)
Kowang yang skit ati sngat tu bley buat pape tak..??



Mcm cntoh yang aq bgi di ats..
Yang bdendam tu nmpak lbey skit ati,tp si 'A' relax jep.. (aq rse larh)

Nie larh sbb nyew dendam tak bgus..
Dendam nie bley merosakn korang tw.. (korang yg skit ati,tp orang len wt relax jep)
Hurmm..
Apa kate lpas nie korang jgn b'dendam..
Ati tak skit,, hdup pown tenang (xyah ssh2 pkir sl si 'A' lg)
Btl tak...????


Sebab tu larh aq slalo pegang ayat nie :~

"KEMAAFAN adalah DENDAM TERMANIS"
Klu da tak bley sgat tu..
Ingat larh sbg umat Islam kite d larang memusuhi saudara kite..
Jgan smpi tak bckap lbey dari 3 hari..
Tak psal-psal korang dpt dose..  :DD
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
P/S ~ klu aq ad wat silap mhon maaf ye..
         mnusia nie pnuh dgn k'kuragn..
         slah dn silap yang aq sedari dan tnpa aq sedari, hrap d maaf kn :))


Thanks For Reading My Entry :)

7 comments:

miss ct said...

Assalamualaikum...
ieeza..entry yg terbaik...keep up your good writting...

nur aisya humaira said...

assalam ieeza..:)
huhu...klu kte tak leh nk bersemuka dgn org yg pernh buat salah ngan kita, tu dikire berdendam tak???
tpi kte tak rase pape pn, cume tak mo tgk da die... :apa

Mss Ieza said...

@ ct :malu
haha..thanks ct :))

@ aisya..
kn hkum xbckap lbey dr 3 hari dose :))
pe kte buang yg kruh n amik yg jrnih :D

missh aryeika said...

ieeza : tenkiu 4 this n3 :) nice advise .

Norashiqin Kamaruzaman said...

sgt bagus ini N3 syg :terharu....huhu....

Mss Ieza said...

missh..most wlcume :)

BL..huhu,,jgn nges nti bnjir :P

izzati wanie said...

wa..bgus entri ni...erm,btul tntg ape yg ieeza coretkn di sini..nice work ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chat Room



Shoutbox