test

Get This Wan Hazel Home Get This.

Sunday, April 24, 2011

100Penulis : Kalau saya diberi RM100 sekarang, saya akan..

ASSALAM..
Hehe..jum fkir2 brsame ^^ ?? skung gh takde idea na buat entry..klu cke korang bley juin ^^
Cabaran 30 Minggu Latihan Menulis - Topik 1

Satu topik akan disiarkan setiap minggu.
Ini sebagai satu langkah melatih daya penulisan anda di samping mengatasi masalah kekurangan idea untuk menyiarkan entri di blog.
Kembangkan topik yang diberi mengikut kreativiti anda.

Ini adalah topik untuk minggu 1:
Kalau saya diberi RM100 sekarang, saya akan..


Untuk menyertainya sila ikuti arahan di entri ini :

http://www.100penulis.com/2011/04/cabaran-30-minggu-latihan-menulis.html
 (copy dr Adam ..hehe) 


Ok..cite sl 100 ringgit nie..
Bg aku 100 ringgit satu nilai yg besar..

FIRST 
Skung nie aku stdy lg so..duit tu ckup tok aku mkan 2 mnggu atau mungkin lbey 2 mnggu..
Bkfst gn lunch pakej skali dlm RM3,,mkn ptg atau mlm RM 3.. 
Ha ckup x 100..??..ckupkn .??,,hdup jowh gn family nie kne saving sntiasa ^^

SECOND
Slen drp tu 100 nie aku bley byar ASB loan..
Hehe..mude2 lg da buat saving tok mase dpn..
ASB loan nie aku kne byar tiap2 bln dlm RM115..
Tp kbiasaan aku byar lbey,,klu sangkot 1 bln da ad backup ^^
THIRD
RM100 nie gak aku bley simpan tok na bli DSLR..
Mang aku gh kmpul duet na bli DSLR.. 
Tak kesah orang na kate aku ketinggaln,yg penting aku bli gn duet aku kmpl sndr.. 
Aku na bia aku rse sndr cmne ssh nyew na kmpl duet bli brang yg btl2 aku na.. 
Bru larh aku rse puas ati =D

Conclusion ::
RM100 nie mang sgt benilai bg orang cm aku..
Hdup bdikari tmbahn plak sntiasa kne buat saving..
Tiap2 bln aku akn buat kira2 n asingkn duet tok mkn, DSLR, gn ASB loan XD
 
 

Thanks For Reading My Entry :)

12 comments:

►AdamXis◄ said...

Assalam ieeza...fuuyoohhh kagum sebab sempat lg menyimpan utk beli DSLR...semoga cita2 ieeza tercapai...amin

::mak incik:: said...

ha.... nanti boleh awak tangkap gamba kite banyak2 ek... hahaha...

Mss Ieza said...

Adam@ hehe..amin..smoge t'cpai ^^

mak incik@ suda pasti..hehe :P

100penulis said...

yg 3rd tu ah besh.. heh

k ieza, sudah dibaca n link ni da masuk senarai. jgn lupa topik baru sabtu ni. don't giveup!

Cabaran 30 Minggu Latihan Menulis!

shandye. said...

tinggi target tuh nak beli dslr! haha.. sy pn sampai sekarang tak termampu-mampu. maklum la dh nama pun student. faham sangat dgn keadaan selalu kekeringan wang. nak mintak kat mak ayah atau abg kakak segan... makanya ikat perut woo... hehe...

"Kalau Saya Ada RM100, Saya Akan..." Monolog Tiga Lelaki.

Mss Ieza said...

shandye..hehe..
sy jnis klu na smeting ape cre pown sy akn buat smpi dpt ^^

chenta said...

chaiyok ye simpan untuk beli DSLR tu!

Mss Ieza said...

chenta..ye2 tq ^^

Faziera said...

DSLR!! woot woot.. hihi
ahhh..biarkan mereka berkata kita ketinggalan.. tak kira.. akan pastikan dapat beli dslr bila dah kerja nanti.. huhu gud luck tau! ^__^

sama2 kita buat cabaran ni.. don't give up tau.. heee

Jika RM100 diberi kepada aku | Cabaran Minggu 1

zahidah dihaz said...

loan ASB? cam ne tu? saya tau simpan je...dslr? saya dah tak minat lagi sekarang ni...kalau dulu memang ya....hehehe

New Entry: [Week1] RM100 percuma

nn said...

good luck dengan segala simpanan tu ok! semoga dapat grab DSLR dengan secepat mungkin! hehe

NuSaNa NoSa 91 said...

klu diberi RM100, keen akan simpan.. hik3~ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chat Room



Shoutbox