test

Get This Wan Hazel Home Get This.

Tuesday, July 19, 2011

Mak Melawak =='

Assalamualaikum..
entry ari nie terpaksa d buat krn aku btl2 kering idea XD


Ada 1 hari nie aku ikut mak beli barang-barang dapur..
Lepas bayar tiba-tiba 'asoh' (tuan kedai) berkata-kata dengan mak aku
Sila ikuti bual bicara di bawah ::~



Asoh :: Anak you ka ??
Mak :: Ya la, tak sama ka ??
Asoh :: Napa you putih,anak you (smbil tnjuk tangan kat aku dan geleng kepala =,=')
Mak :: Saya punya amak cina,dia punya amak melayu (sambil gelak)
Asoh :: Ya ka ??


p/s :: annoying la asoh nie,tak yah la sngat2..tw la aku hitam =,='
        btw,nnek aku cina aku plak melayu dah (pham2 la sndr) =,='
Thanks For Reading My Entry :)

22 comments:

Red said...

finie fine! ake gelak. haha


btw, nak aku komen templet tak.?

Mss Ieza said...

@Red
templet ?? xcool ke ??

farah said...

hmmm.... warna kulit pon jadi isu la asoh nie... sibok ja...

Mss Ieza said...

@farah
tw xpe =='

syErAh said...

kak ieza...

yang penting hati mau baik maa... :bagus

Spanar Buruk said...

hahaha lawoknyer..kesian anak mak tu..suka hti la anak mak kaler pe..bkn susahkan dia..

LemonSusu Skyjuice said...

assalamualaikum,,woihhh,,,ieza aku paham perasaan kau..aku pun slalu kne coz adk bradik aku sme putih melepak aku je yg sesat...muahhahahhaa...hamph punye asoh,,,xblajo bio ke..dalam satu family mesti ade sorg yg lain n org itu AKU =="..*sighs*

Mss Ieza said...

@syErAh akk bek :malu

Mss Ieza said...

@Spanar Buruk ntah..ank mak tu da la comel XD

Mss Ieza said...

@LemonSusu Skyjuice :mujuk sabo2
aku trut mrasa derita yg mncengkam jiwa :gitar

Kumbang Jingga said...

laser mulut si asoh ni hehehehe

Lyzx Azil Shah said...

Dalam keluarga lx lak 2 org je yg putih melepak... yg lain terbakoo... muahahaha...

Tp x patut tol asoh tu tnye camtuh...

Mss Ieza said...

@Kumbang Jingga
laser2..bako jer die XD

Mss Ieza said...

@Lyzx Azil Shah
lx :salam xptt2 :geram

TheSyafiq Mokhtar said...

asoh ni nak kena basoh kot..hahaha :lari

Mss Ieza said...

@TheSyafiq Mokhtar
asoh nie mntak clorox kot XD

Abdul Farique said...

Red tu suka gelak terpaksa . huhuhu XD . nice entry XDD

fyy mokhtar said...

wahahahahhaa. tumbuk je ahsoo tu!!

Mss Ieza said...

@Abdul Farique
da tw da..haha XD

Mss Ieza said...

@fyy mokhtar
:tlg tmbukkn :D

si macho said...

:tepi

aku pon selalu kene .

tapo sbb muka aku terover lain .

org kate ape

"anak jepun sesat " :kecewa

Mss Ieza said...

@si macho
:tepi untung la cm2 aku lg plak :majuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chat Room



Shoutbox